Kalkon – så blir den saftig och god

Av Nina Kindbro

(65)

Vad tycker du?

Kalkon – så blir den saftig och god

Ugnsstekt kalkon – servera en saftig, rykande varm kalkon med nykokt potatis och härlig gräddsås. Goda tillbehör är brysselkål, potatisgratäng eller sötpotatismos. Här är ett enkelt recept för en riktigt god och smakrik kalkon.

Kalkon – riktig högtidsmat.

Ingredienser

  • 5 kgkalkon, cirka
  • 2 clementiner
  • 1 klicksmör
  • 2 Morötter
  • 2 lökar, små
  • 1 selleristjälk

Kryddsmör

  • 200 gsmör
  • 2 kvistarrosmarin, bladen
  • 2 kvistartimjan, bladen
  • 75 gTranbär
  • 1 krmSvartpeppar
  • flingsalt
  • steksnöre

Sås

  • 4 dlvispgrädde
  • 2 dlVatten
  • 1 tärningarkycklingbuljong
  • 1 mskBalsamvinäger
  • 1 tskWorcestershiresås
  • 0,5 tskSoja
  • Sky
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kalkon – så blir den saftig och god

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.

Ämnen