Tartletterna går att göra antingen i portionsformat eller som en stor paj.
Tartletterna går att göra antingen i portionsformat eller som en stor paj.

Passionsfrukts-tartletter

4,3 (4 röster)

Syrlig passionsfrukt gör sig utmärkt tillsammans med söt maräng.
Bakbloggaren och Godare-profilen Cecilia H Larsson har komponerat den vackra desserten som blir ett perfekt avslut på en 3-rättersmiddag.

1 portion i receptet blir en stor paj eller sex små.

Passionsfrukts-tartletter

  • Pajskal

  • 100 g smör , kallt
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • Passionsfrukts-pannacotta

  • 4 gelatinblad
  • 250 g passionsfruktpuré, kan ersättas med annan frukt- eller bärpuré
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Varmvispad maräng

  • 3 äggvitor
  • 0.5 tsk pressad citron
  • 2.5 dl strösocker

Gör så här

LÄS VIDARE