Pistagerulltårta med vit choklad
Pistagerulltårta med vit choklad – ni har 30 minuter på er och ni ska göra rulltårta utan elvisp – varsågoda, börja baka!
- Alltså, hur kul och hysterisk var inte den här utmaningen? Det passade mig perfekt, jag hade inte tid att tänka utan bara körde på, så all oro och prestationsångest jag lätt bygger upp hann inte infinna sig. Men nu gör vi en pistagerulltårta de luxe, så fräscha smaker och så vacker att titta på. Jag gillar att hålla just den här rulltårtan stilrent garnerad, säger Linn Utbult, vinnare i Hela Sverige bakar.
Ingredienser
Botten
- 5 äggvitor, 150 g
- 0,75 dlströsocker, 65 g
- 2 ägg, små, ca 80 g
- 3 äggulor, ca 60 g
- 1,75 dlFlorsocker, 100 g
- 1,25 dlVetemjöl, 80 g
- 1,5 dlpistagenötter, 100 g (mixade)
Pistagekräm
- 1 dlvispgrädde, 100 g
- 0,75 dlpistagenötter, 50 g (grovt mixade)
- 40 gVit choklad, hackad
- 0,5 citron, rivet skal + 2-4 msk citronsaft
Smetanakräm
- 1 dlFlorsocker, 50 g
- 1 tskVaniljsocker, eller vaniljpasta, 5 g
- 1,25 dlvispgrädde, 75 g
- 1 citron, rivet skal
- Citronsaft, efter smak
Garnering
- färska blommor eller bär