Jenny Warsén

Av Jenny Warsén

Grillad lax med kräfttzatziki

Av Jenny Warsén

(5)

Vad tycker du?

Grillad lax med kräfttzatziki

Grillad lax är underbart att äta ute, enkelt och gott. Chilin i tre olika färger är inte bara snygg, den ger laxen lite extra sting också. Servera gärna med kokt färskpotatis. Kräfttzatzikin är även god som fyllning i en bakad potatis. 

Recept ur boken ”Jennys sommar” av Jenny Warsén.

Grillad lax med kräfttzatziki

Ingredienser

  • 3 chilifrukter, i olika färger
  • 4 portLax, à 150 g
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • 1 citron

Kräfttzatziki

  • 0,5 gurka
  • 2,5 dlturkisk yoghurt, eller grekisk. 10 %
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tskSalt
  • Peppar
  • 1 krukadill
  • 170 gKräftstjärtar i lake

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad lax med kräfttzatziki

Jenny Warsén

Jenny Warsén

När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette

Visa 25 recept