Kokosris med curryblad och chili.
Kokosris med curryblad och chili.

Kokosris med chili

3,5 (2 röster)

Kokosris – indiskt kokosris är mer som en risrätt med kokosflingor i.
– Vi gillar också att ersätta 1 deciliter av vattnet med kokosmjölk när vi kokar riset för extra kokossmak, säger Mattias Kristiansson.
Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Kokosris

  • Ingredienser

  • chana dal
  • Ris

  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Smaksättning

  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk senapsfrön, bruna
  • 10 cashewnötter
  • 12 curryblad
  • 2 chilifrukter , röda, torkade
  • 1 chilifrukt, grön, finhackad
  • 1.5 dl kokosflingor, färska eller torkade
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

LÄS VIDARE