Fryst cheesecake med blåbär.
Fryst cheesecake med blåbär.

Fryst cheesecake med blåbär

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

Bjud på en enkel och supergod cheesecake med färskost och blåbär. En ljuvlig skapelse som utan tvekan får gästerna att undra om du lurar dem när du säger att den är vegansk.

Recept från boken ”Vegansk hemkunskap” av Gustav Johansson.

Obs! 4 timmar tillkommer för frysning.

Vegansk cheesecake

  • Ingredienser

  • 300 g blåbär, frysta
  • 1 dl kikärtsspad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vegansk vispgrädde
  • 150 g vegansk färskost
  • 200 g digestivekex
  • 50 g margarin
  • blåbär, färska, till garnering

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Vegansk hemkunskap

Johansson, Gustav

Vegansk hemkunskap

279,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Schnitzel på vegofärs med friterad kapris

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Veganska recept

Gustav Johansson

Cheesecakes

MER OM GODARE

Krämig vegansk viltpanna

20 min

Krämig blomkålspanna med smak av lime

20 min

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Vanligaste missarna med matlådan

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

Filip Poons goda cheesecake

25 min

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

”Köttporr borde förses med varningstriangel”

Baklava cheesecake med filodeg

”Sloppy Joe” med pulled vego

45 min

Asiatisk nudelbowl

45 min

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs

20 min

Utan bin får vi ingen mat

Blomkålsburgare med smak av parmesan

20 min

Så länge håller ketchup – professorn förklarar

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Vegansk skagenröra

Schnitzel på formbar vegofärs

45 min

Skagencheesecake – en modern klassiker

40 min

Macka med grillade grönsaker och ärthummus

30 min

Langos med tångkaviar och rödlök

15 min

Guide till Stockholms gröna restauranger