Auberginegratäng med mozarella och parmesanost.
Auberginegratäng med mozarella och parmesanost.

Aubergine – Paolo Robertos goda gratäng

3,7 (93 röster)

Medelhavsmat

Auberginegratäng – melanzane al forno. ”Den lilla touchen av parmesan gör att man alltid klämmer i sig en bit för mycket när den här maträtten dyker upp på bordet hos mina fastrar”, säger Paolo Roberto.
Den härligt smakrika gratängen passar både som ensamrätt eller tillsammans till exempel kyckling.

Aubergingratäng

  • Ingredienser

  • 3 auberginer, medelstora
  • 2 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl parmesan, riven
  • 125 g mozzarella, i små bitar
  • olivolja, till stekning
  • 0.75 tsk salt
  • Tomatsås

  • 250 g krossade tomater
  • 0.5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 basilika, strimlade
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • parmesan, till servering

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Vill du få nyhetsbrev med gratis vintips?

Vinguiden

LÄS VIDARE

Pastagratäng med kyckling och broccoli

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Recept

Vegetarisk mat

Italiensk mat

Paolo Roberto

Huvudrätter

MER OM GODARE

Fläskfilé i ugn med zucchini

1 h 15 min

Grekisk sallad – enkelt och gott tillbehör

20 min

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

40 min

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

1 h

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

30 min

Halloumipanna med sparris och sötpotatis

45 min

Basilikafrittata med halloumi och tomat

40 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min

Bästa halloumiburgaren

30 min

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

25 min

Italiensk bönsallad – vego till buffén

15 min

Marinerad paprika

55 min

Skaldjurssallad – med chili och citron

25 min

Frittata med rucola

55 min

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Morotssallad

30 min

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Grillspett med halloumi, chili och mynta

20 min

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

20 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Souvlaki med kyckling

45 min

Grekisk mannagrynskaka

1 h 30 min