Champinjonsoppa – krämig och god

Av Nina Kindbro

(96)

Vad tycker du?

Champinjonsoppa – krämig och god

Champinjonsoppa är en riktig klassiker bland soppor. Svamp gör sig väldigt bra i soppa med sin delikata smak. Grädden gör den extra lyxig men också lite mer mättande.

Champinjonsoppa

Ingredienser

  • 500 gChampinjoner
  • 1 Lök, gul
  • 1 klicksmör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 dlVatten
  • 4 dlvispgrädde
  • 1,5 Buljongtärningar, kyckling eller grönsak
  • Salt och svartpeppar
  • 2 mskpersilja, färsk, hackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Champinjonsoppa – krämig och god

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.