Stekt panerad spätta med champinjonstuvning

Spätta med champinjonstuvning

3,7 (18 röster)

Recept

Spätta med champinjonstuvning – en krämig och smakrik stuvning med champinjoner passar fint till frasiga spättafiléer. Servera med kokt potatis och gröna ärtor.

Spätta med champinjonstuvning

  • Ingredienser

  • 600 g rödspättafiléer, skinnfria
  • g smör, eller margarin
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk dill, torkad
  • 200 g champinjoner, klyftade
  • 0.5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk provençalska örter, eller rosmarin, mejram, kyndel och timjan
  • 50 g lollo rosso, sallad
  • krm salt och peppar
  • Till servering

  • kokt potatis
  • dl ärtor

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Tareq Taylor: Det här är mina favoritrecept

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Fiskrecept

Vardagsmat recept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Fem svenska fiskar att äta i sommar

Kotlett på gris med en ny variant på Janssons frestelse

1 h

Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel

10 min