Så lagar du thailändsk laab
Thailändsk laab. Mängden chili av olika slag beror på hur het du vill ha rätten och hur heta flagorna och chilifrukterna är. Ta det vackert första försöket och ligg i underkant av mängderna här. Var och en kan ju sedan vrida upp styrkan efter egen smak med mer chiliflagor.
Ingredienser
- 1 mskrisgryn, okokta
- 500 gKycklingfärs, eller fläskfärs
- 2 mskMatolja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 chilifrukter
- 4 Lime, ekologiska
- 4 mskFisksås
- 2 tskSirap
- 1 tskChiliflakes, chiliflakes
- 2 Schalottenlökar, medelstora
- 2 Salladslökar, den mörkgröna delen
- 2 dlfärska örter, som mynta, koriander – och thaibasilika om du hittar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.