Gräddbullar - fluffiga ljuvligheter.
Foto: Tine Guth Linse
Gräddbullar - fluffiga ljuvligheter.

Gräddbullar – fluffiga drömmar

3,5 (29 röster)

Gräddbulle, kokostopp eller skumboll – kärt barn har många namn. Att göra egna gräddbullar är lite pyssligt men väl värt det för de blir verkligen himmelskt goda. Recept ur bakboken Gofika av Jan Hedh.

Hemligheten med det fasta och hållbara skummet är agar-agar, ett gelébildande medel som framställs ur rödalger). Gräddbullarna ska doppas i rikligt med mörk choklad men låt dem stå och stelna ordentligt några timmar först.

1 portion blir cirka 50 stycken.

Gräddbullar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 5 g agar agar
  • Sockerlag

  • 2 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 100 g glykos
  • Maräng

  • 6 äggvitor
  • 0.5 dl strösocker
  • citron, några droppar
  • Dekoration

  • 400 g mörk choklad
  • 200 g kokos, riven

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Foto: Tine Guth Linse
Spritsa i en form du gillar.

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK