Biscotti
Biscotti

Biscotti – så bakar du italienska mandelskorpor

3,2 (71 röster)

Bakrecept

Biscotti – klassiska italienska skorpor med grovhackad mandel. Smaksätt dem kardemumma, saffran, pistagenötter eller choklad så blir de exakt som just du vill ha dem.

1 portion i receptet blir cirka 50 skorpor.

Biscotti

  • Ingredienser

  • 150 g sötmandlar, grovhackade
  • 2 bittermandlar
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Italiensk mat

MER OM GODARE

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3 h 20 min

Fixa frallor med en härligt seg skorpa

1 h 15 min

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Shortbread – spröda små godingar

40 min

Glasstårta med jordgubbar

1 h

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Så lyckas du med din tårtbotten

45 min

Tårtkalas – tre fantastiska skapelser

Moussetårta av hallon och choklad på brownie

Mormor Margits midsommartårta

Chokladmoussetårta med mandelbotten

1 h

Mjölkchokladbiskvier med ljuvligt len fyllning

1 h 30 min

Brownies – enkelt att baka och gott till fikat

40 min

Brownies med jordnötssmör

50 min

Sachertårta –aprikosmarmelad sätter smaken

1 h

Lär dig spritsa som ett proffs

Mazarinpaj med björnbärskräm

1 h 30 min

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting

1 h

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting

1 h

Äppelbakelser med vaniljkräm

1 h 30 min

Siffertårta med hallonkräm

1 h 10 min

Baka kanelbullar med surdeg

1 h

Croissant – så bakar du dem hemma

5 h

Marängtårta med chokladmousse och färska bär

2 h 10 min