Franska mandelcroissanter

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Franska mandelcroissanter

Låt gårdagens trötta croissanter bli fantastiska mandelbakelser! ”Croissants aux amandes” görs på dagsgamla croissanter som fylls
med hemmagjord mandelkräm och gräddas i ugnen.

Recept ur boken ”Franska bakverk” av Mia Öhrn.

”Croissants aux amandes” görs på dagsgamla croissanter.

Ingredienser

Sockerlag

  • 2 mskströsocker
  • 2 dlVatten

Mandelkräm

  • 100 gsötmandlar, skållade och skalade
  • 1 dlströsocker
  • 1 krmSalt
  • 100 gsmör, rumsvarmt
  • 2 stÄgg

Du behöver också

  • 6 croissanter, dagsgamla
  • Flagad mandel
  • Florsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Franska mandelcroissanter