Sötpotatiscurry med kokos och jordnötter

Av Godare

(9)

Vad tycker du?

Sötpotatiscurry med kokos och jordnötter

Jennie Walldén bjuder på en krämig curry med massor av smak, fyllig kokosmjölk, knapriga jordnötter och len sötpotatis.

– Denna goding är enkel att laga och dessutom vegansk.

Härligt krämig curry med sötpotatis och aubergine.

Ingredienser

  • 400 gAubergine
  • neutral matolja, att steka i
  • 400 mlKokosmjölk
  • 4 dlVatten
  • 1 dlJordnötssmör, slätt
  • 1 Lime, eller mer efter smak
  • 1,5 mskströsocker
  • 700 gSötpotatis
  • 2 mskJapansk soja
  • Salt
  • 2 dlsalta jordnötter
  • 1 dlrostade kokosflagor
  • 1 krukakoriander, endast bladen. Använd stjälkarna i currypastan.
  • jasminris, till servering

Currypasta

  • 3 röda chilifrukter, mer om du gillar hetta
  • 4 bananschalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 citrongräs, ta bort yttersta lagret
  • Koriander, stjälkarna från ovan
  • 1 mskSpiskummin
  • 1 tskKanel, malen
  • 0,5 tskkryddnejlika, malen
  • 1 tumstor bitingefära

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sötpotatiscurry med kokos och jordnötter