Champinjonpastej som topping på bakad rotselleri.
Foto: Björn Lindahl
Champinjonpastej som topping på bakad rotselleri.

Bakad rotselleri med champinjonpastej

5 (1 röst)

Bakad rotselleri – så gott! Här är en rätt som passar alla – vegetarianer, veganer, gluten- och laktosintoleranta och alla andra som gillar riktigt goda smårätter. Perfekt plockmat eller bufférätt.

Bakad rotselleri med champinjonpastej

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 0.5 rotselleri, liten
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Champinjonpastej

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 250 g kastanjechampinjoner, eller vanliga champinjoner (13 st/250g)
  • 1 dl rapsolja
  • 1.5 tsk balsamvinäger
  • 1.5 dl kokta kikärtor
  • Garnering

  • 1 dl pistage- eller pinjenötter
  • 1 kruka körvel
  • tandpetare, valfritt

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE