Piffade nudlar med ägg och tofu
Foto: Thinkstock
Piffade nudlar med ägg och tofu

Middag på nolltid - piffa snabbnudlarna

4,4 (5 röster)

Snabbnudlar förknippas ofta med studentliv och för många är det en nödlösning när det är lite skralt i kassan.
Men med en påse nudlar finns många möjligheter.
Lägg till lite kreativitet och du har en supermiddag på bara några minuter.

Ramen har blivit omåttligt populärt de senaste åren och vi är inte förvånade, det är en rätt som har allt. Goda nudlar i värmande buljong full av smak kan bara inte bli fel. Men har du inte tid att stå och koka egen buljong och köpa tusen ingredienser en vanlig tisdag kan du göra en fuskvariant - vi lovar att du inte kommer att bli besviken.

Vill du få en extra härlig känsla kan du hälla upp nudlarna i en stor fin skål och äta med pinnar. Det sägs att långa nudlar representerar ett långt liv och det betyder otur att bita eller skära dem innan man äter, därför gör du rätt i att sörpla i dig nudlarna.

Vi har tagit fram ett grundrecept, men alla moment kan ändras för att det ska bli så enkelt som möjligt. Du kan exempelvis byta ut grönsakerna och proteinet mot det du har hemma, har du tid kan du pochera eller steka ägget i stället för att koka det, och så vidare.

Tips!

Om du har vägarna förbi en asiatisk livsmedelsbutik har de ofta ett stort utbud snabbnudlar och en uppsjö av olika smaker. Det är perfekt att köpa på sig ett litet lager och ha hemma så att du kan laga ramen när andan faller på.

Piffade snabbnudlar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 paket snabbnudlar, valfri smak
  • 1 bit purjolök
  • 2 skivor tofu
  • 2 ägg
  • 1 näve svamp, t. ex. enoki eller shiitake
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk socker
  • 2 msk risvinäger, eller ättika
  • 2 msk vatten
  • gräslök
  • chili
  • neutral olja, att steka i

Gör så här

Av: Clara Öhrn

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK