En bra ciabatta ska ha hård skorpa och mjukt fint innanmäte.
En bra ciabatta ska ha hård skorpa och mjukt fint innanmäte.

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3,5 (136 röster)

Bakrecept

Ciabatta – baka det goda italienska brödet själv. Luftigt, knaprig skorpa och lite seg, så ska en riktig ciabatta vara. Servera med parmaskinka, rucola, avokado och tomater. Toppa med balsamicovinäger och rostade pinjenötter.

Ciabatta

  • Ingredienser

  • 25 g jäst, för matbröd
  • 5 dl vatten, knappt fingervarmt
  • 12 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 msk strösocker
  • Till utbakning

  • 2 dl durumvetemjöl

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Matbröd

Nylén, Fredrik

Matbröd

199,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

10-minutersfrallor – nybakat på nolltid

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

MER OM GODARE

Honungsfrallor med härligt seg skorpa

1 h 15 min

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Kolakakor med strössel

30 min

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

2 h

Smulkaka med citron – den här är så otroligt god

1 h

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Churros – godisgrisens favoriter

30 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Saffranskladdkaka med lingon och grädde

40 min

Bjud på varma smörgåsar med köttfärs

30 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Så blir pajskalet perfekt frasigt

Tårtdrömmar!

Ladda för kanelbullens dag

Så fixar du snabbaste superfikan

Så lyckas du med långjäst bröd

Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg

Snabba tunnbröd

45 min