Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

Av Godare

(149)

Vad tycker du?

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

Ciabatta – baka det goda italienska brödet själv. Luftigt, knaprig skorpa och lite seg, så ska en riktig ciabatta vara. Servera med parmaskinka, rucola, avokado och tomater. Toppa med balsamicovinäger och rostade pinjenötter.

En bra ciabatta ska ha hård skorpa och mjukt fint innanmäte.

Ingredienser

  • 25 gJäst, för matbröd
  • 5 dlVatten, knappt fingervarmt
  • 12 dlvetemjöl special
  • 2 tskSalt
  • 1,5 mskolivolja
  • 0,5 mskströsocker

Till utbakning

  • 2 dlDurumvetemjöl

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

Ämnen