Picklade körsbärstomater

Av Godare

(23)

Vad tycker du?

Picklade körsbärstomater

Picklade körsbärstomater – ett bra grundrecept som fungerar bra till tomater, gurka, rödbetor eller vitlök. Smaksätt med färsk örter, kryddor, vitlök eller chili.

Kökschefen Veronica Johansson på Ulriksdals slottsträdgård visar hur enkelt det är att pickla tomter eller andra grönsaker.

Recept ur ”Världens vego från Slottsträdgården Ulriksdal”.

Ingredienser

  • 15 cocktailtomater

Lag

  • 1 dlättikssprit
  • 2 dlSocker
  • 3 dlVatten

Smaksättning

  • 2 kvistartimjan
  • 2 kvistarrosmarin
  • 5 vitlöksklyftor
Skala tomater genom att skära ett kryss, koka dem en minut och sedan flytta över dem till isbad. Då är det lätt att få bort skalet.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Picklade körsbärstomater