Kolgrillad hjärtsallad – recept av finalisten Jonas Lagerström i Årets Kock 2019
Kolgrillad hjärtsallad – recept av finalisten Jonas Lagerström i Årets Kock 2019

Kolgrillad hjärtsallad

4,4 (7 röster)

Middagstips

Kolgrillad hjärtsallad – perfekt för en grillmiddag. Här är Jonas Lagerströms, finalist i Årets Kock 2019, recept på den goda salladen som toppas med hasselnötter, brynt smör och parmesan.

Kolgrillad hjärtsallad med brynt smör och parmesan

  • Ingredienser

  • 8 hela hjärtsallad
  • havssalt
  • 150 g hasselnötter
  • 50 g smör
  • 300 g parmesanost
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Grillad sparris med citronkräm och rostade mandlar

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Vegetarisk mat

Årets kock

Recept

Grillning

Svenska recept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Årets kock-finalisten: Så grillar du bäst grönsaker i sommar

Oklassisk lerpottasill

30 min

Majrova med brynt smör

40 min

Rotselleri på tre sätt

40 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör

20 min

Äggröra med brynt citronsmör

30 min

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Så lagar du bästa midsommarsillen

Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör

25 min

Vad blir det till middag?

Krispig laxsallad med läckra thaismaker

30 min

Så lagar du fisk – som en stjärnkock

30 min

Kyckling med krämiga dragonbönor

30 min

Revanschsugne Christian Siberg tävlar i Årets kock 2021

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

Julia Tuvesson: Brynt smör passar till allt

”Jag är en fighter”

Husmanskost – här är tio klassiska rätter

Pasta cacio e pepe

20 min

Här är finalisterna i Årets Kock 2019

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

1 h

Smör – prisbelönta kocken Jimmi Erikssons goda recept

Laga middag med max fem ingredienser