Griljera julskinka – kockens enkla tips

Av Nina Kindbro

(652)

Vad tycker du?

Griljera julskinka – kockens enkla tips

Griljera julskinka – gör som proffsen och du får en skinka med härlig smak och krispig griljering. Ägg, senap och ströbröd används till den klassiska varianten. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips.

Ingredienser

  • 1 julskinka
  • 1,5 dlSenap
  • 2 mskHonung
  • 2 äggulor
  • 4 mskpepparrot, riven
  • 0,7 dlPanko ströbröd
Ströbrödet ska få fin färg, då är griljeringen klar.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Griljera julskinka – kockens enkla tips

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.

Ämnen