Så jobbar kommuner med klimatsmart mat

Publisert:
Laxlåda, kycklingsoppa och kålpudding.

I kokboken ”Tänk om” bjuder Sveriges kommuner(!) på klimatberäknade och färgstarka recept. Håll till godo!

I kokboken ”Tänk om” finns en mängd klimatsmarta recept samlade från offentliga kök i hela Sverige. Kokboken är tänkt som inspiration för att använda mer genomtänkta, hållbara råvaror i köket. Här berättar också flera kommuner om hur de arbetar för klimatsmartare val och för att förändra sitt beteende.

Här är fem klimatsmarta recept ur boken.

Alla recept kommer från boken ”Tänk om” (Bergkvist publishing)
Kock och matstylist Linda Dahl, foto av David Back.

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.