Bouillabaisse med rouille
Bouillabaisse med rouille

Bouillabaisse med rouille

3,8 (17 röster)

Servera rouille till din bouillabaisse, ett franskt tillbehör som är ett måste till fisksoppa.
– Ett par sorters fisk som lax och torsk och några skaldjur räcker här – och passar dessutom även en tunn plånbok, säger Tareq.
Recept ur Tareq Taylors kokbok Middag i en gryta.

Bouillabaisse med rouille

  • Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0.5 röd chili
  • 1 morot, stor
  • 1 palsternacka
  • 1 fänkål, stor
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 flaska torrt vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 l fiskfond, utspädd, eller buljong
  • 1 tsk chiliflakes , eventuellt
  • 800 g fiskfilé, t ex torsk och lax
  • 1 nät färska musslor
  • salt
  • svartpeppar
  • Rouille

  • 1 bakpotatis
  • 0.5 röd chili, stor
  • 0.5 g saffran
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 äggula
  • 1.5 dl olivolja, mild, eller rapsolja. mer vid behov.

Gör så här

LÄS VIDARE