Stekt fläsk med persiljesås

Av Godare

(15)

Vad tycker du?

Stekt fläsk med persiljesås

Stekt fläsk med persiljesås serveras med nykokt potatis.
– Vi har våra bruna bönor, danskarna har sin persiljesås. Det är så fruktansvärt enkelt att det nästan är ofattbart att det kan vara så gott, säger Per Morberg.
Recept ur Per Morbergs kokbok ”Morberg lagar husmanskost II”.

Knaprigt stekt fläsk med härligt len och smakrik persiljesås, så gott.

Ingredienser

  • 400 gStekfläsk, skivat, rimmat
  • 800 gPotatis

Persiljesås

  • 50 gSmör
  • 3 mskVetemjöl
  • 4 dlmjölk, minst 3 %
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 knippepersilja
  • Salt
  • vitpeppar, nymald

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt fläsk med persiljesås