Knaprigt stekt fläsk med härligt len och smakrik persiljesås, så gott.
Knaprigt stekt fläsk med härligt len och smakrik persiljesås, så gott.

Stekt fläsk med persiljesås

4,7 (3 röster)

Stegt flæsk med persillesauce

Stekt fläsk med persiljesås serveras med nykokt potatis.
– Vi har våra bruna bönor, danskarna har sin persiljesås. Det är så fruktansvärt enkelt att det nästan är ofattbart att det kan vara så gott, säger Per Morberg.
Recept ur Per Morbergs kokbok Morberg lagar husmanskost II.

Stekt fläsk med persiljesås

  • Ingredienser

  • 400 g stekfläsk, skivat, rimmat
  • 800 g potatis
  • Persiljesås

  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk, minst 3 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • vitpeppar, nymald

Gör så här

LÄS VIDARE