Hel kyckling i ugn – gott och enkelt

Av Nina Kindbro

(215)

Vad tycker du?

Hel kyckling i ugn – gott och enkelt

Hel kyckling i ugn är verkligen tacksamt att laga. Krydda till den och skjuts in i ugnen, någon timme senare är middagen redo att serveras. Smakerna av citron och rosmarin gifter sig perfekt med kycklingen.

Hel kyckling i ugn.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling, ca 1,2 - 1,4 kg
  • 2 mskSmör, mjukt
  • 0,5 tskkinesisk soja
  • 2 krmSalt
  • 1 citron
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 tsktorkad rosmarin

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hel kyckling i ugn – gott och enkelt

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.

Ämnen