Tareq Taylor bjuder här på några favoriter från hans bok ”Plåtmat”. T ex fylld falukorv, lätt att anpassa efter alla smaker.
Tareq Taylor bjuder här på några favoriter från hans bok ”Plåtmat”. T ex fylld falukorv, lätt att anpassa efter alla smaker.

Falukorv i ugn med två olika fyllningar

3,5 (460 röster)

Här är några av Tareq Taylor favoritmiddagar som du lätt lagar i ugn

Middagstips

Fylld falukorv i ugn är en riktig favorit bland klassikerna.
– På bilden ser du båda smaksättningarna fyllda i varsin korvhalva, men självklart går det bra att bara göra en av dem. Familjens nya favoriträtt?, säger Tareq Taylor.

Fylld falukorv – på två sätt

  • Ingredienser

  • 1 falukorvsring
  • 2 morötter, stora
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • bladpersilja, hackad till garnering
  • 1. Äpple lök och senap

  • 2 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk senap, hultbergs eller någon annan sort
  • 10 skivor lagrad hårdost
  • 2. Tomat, lök och oregano

  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 tsk torkad oregano
  • svartpeppar, nymald eller grovt krossad
  • 1 burkar krossade tomater
  • 10 skivor lagrad hårdost

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen
Lax i ugn på tre olika sätt.

Lax på spett × 3 med picklade grönsaker

”Teriyakilaxen blir extra god om du blandar de picklade böngroddarna med lite wakame-alger. Vill du göra det ännu enklare, ugnsbaka då en hel laxsida med skinnet kvar, kryddad med någon av smaksättningarna.”

Nachos i ugn.

Nachos med ost, avokado och majs

”Inget annat än rent mys – och hur gott som helst! Tro för allt i världen inte att det blir något över.”

Lite lyxigare – pizza med löjrom.

Pizza bianco med löjrom

”Pizza med löjrom är lyx, lyx, lyx! Man tänker sällan på att servera champagne till pizza, men här passar det verkligen perfekt med ett glas bubbel!”

Vegetariskt och gott – helbakad rotselleri.

Helbakad rotselleri med vitlökssmör

”Bli inte förskräckt över färgen på smöret – jag lovar att det är supergott! Fermenterad vitlök, eller black garlic, hittar du i välsorterade livsmedelsaffärer. Vitlöken ger inte bara färg åt smöret, utan också en smak av balsamvinäger.”

Tareqs 3 bästa tips för att få plåten ren

  1. Gnid in den med grönsåpa och låt stå i 100 graders ugnsvärme i ungefär 15 minuter, så lossnar smutsen. 
  2. Häll ättika på plåten och låt den stå i 50 graders ugnsvärme i några timmar. Tänk på att ha god ventilation – ättika doftar skarpt. 
  3. Blanda några matskedar bakpulver med vatten till en pasta. Smeta ut pastan på plåten och låt stå i 12 timmar. Diska sedan med diskmedel.

Recept av Tareq Taylor, ur boken ”Mat på en plåt” (Bonnier fakta).

Till shoppen

LÄS VIDARE

Tareq Taylor – hela middagen på en plåt

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Korvrecept

Tareq Taylor

Husmanskost

MER OM GODARE

Bästa knepen för att lyckas med räkor

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Laga mat med räddade grönsaker

Välkommen till tv-kanalen Godare

Härliga sommarsmaker

Här lagas mat åt kungaparet

5 tips på roséviner till sommaren

Här finns food trucksen där du bor

5 röda viner perfekta till grillkvällen

Kalle Moraeus: Så blir du en mästare vid grillen

Här odlas framtidens mat

Häng med Ayla i köket

1 h

Nachos med ost, avokado och majs

15 min

Lasagne med pumpa och kantareller

1 h 15 min

One pot vego-bolognese

30 min

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

30 min

Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet

40 min

Kisir – couscoussallad

30 min

Hoch el hellow – campingpizza i stekpanna

40 min

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

50 min

Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella

40 min

Bakad potatis med krämig ost och rödkål

1 h 30 min

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

20 min

Soppa med jordärtskocka och trattkantareller.

30 min