Ingredienser
- 700 gOxfilé bit
- 1 mskgula senapsfrön
- 1 mskFänkålsfrön
- 1 mskhel svartpeppar
- 1 citron, Finrivet skal
- 3 kvistarfärsk timjan, plockade blad
- 1 krukapersilja, hackad
- Salt
- olja, och smör till stekning
- 2 rödbeta
- 2 gulbeta
- 2 polkabeta
- 2 mskOlivolja
- 2 mskRödvinsvinäger
- Salt och peppar
Jordärtkocksgratäng
- 6 potatis, fast sort (stora)
- 6 jordärtkocka, (stora)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dlmjölk
- 3 dlvispgrädde
- Salt
Portvinsvinägersky
- 2 dlrödvinsås, god
- 4 mskrött portvin
- 2,5 mskportvinsvinäger, eller rödvinsvinäger
- 1 mskSmör