Renskavsgryta med kantareller

Av Godare

(28)

Vad tycker du?

Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta hör hösten till och innehåller många av skogens skatter. Här är en smakrik variant med kantareller, timjan och sherryvinäger. Perfekt att bjuda på till söndagsmiddag.

Ingredienser

  • 500 gRenskav
  • 100 gBacon
  • 100 gKantareller
  • 1 Gul lök, finhackad
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 tsktimjan
  • 4 enbär
  • 2 tskSoja
  • 1 msksherryvinäger
  • Salt och svartpeppar
  • maizena, valfritt till redning

Potatismos

  • 0,5 kgmjölig potatis sort, skalade och delade i halvor eller bitar
  • 1 dlgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 50 gSmör
  • 1 nypasocker
  • 1 nypavitpeppar
Renskavsgryta med potatismos och lingonsylt.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Renskavsgryta med kantareller

Ämnen