FÖRRÄTT. Inkokt vit sparris med smörsås och mandel.
Foto: Katarina Di Leva
FÖRRÄTT. Inkokt vit sparris med smörsås och mandel.

Lyxiga vegetariska middagar

3,6 (9 röster)

Lyxiga vegetariska middagar – här är fem festliga vegetariska rätter. Mästerkocksfinalisten Jennie Benjaminsson bjuder på härliga matupplevelser med allt från confiterade betor, gräddiga nässlor och champagneplättar. Vem sa att det inte finns lyxmat som är helt vegetarisk? Vem sa att vegetarianer går miste om höjdpunkter i livet som hängmörad ryggbiff och entrecôte utan att få något annat gott i stället? Vem det än var så hade den fel – kolla bara Jennie Benjaminssons recept i ”Gourmetvego för alla”.

Tänk på att sparrisen behöver kylas i lagen i minst 24 timmar innan servering.

Inkokt vit sparris med brynt smörsås och saltrostad mandel

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 750 g vit sparris
  • 1.5 l vatten
  • 1.5 dl pressad citron
  • 0.8 dl strösocker
  • 1.5 msk salt
  • 75 g smör
  • Brynt smör-sås

  • 200 g smör, osaltat
  • 2 äggulor
  • 2 msk torr champagne, eller mousserande vin
  • 1 krm strösocker
  • salt
  • Garnering

  • 1 dl mandel, saltrostad (hackad)
  • ätbara blommor

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

Foto: Fotograf Katarina Di Leva. Norstedts förlag
Gourmetvego - vegetariska menyer för livsnjutare av Jennie Benjaminsson.

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK