Vattenmelon- och jordgubbssallad med fetaost och mynta
Kanske låter det här som en dessertsallad men då tror du fel! Den här salladen är underbar på lunchbordet eller till grillkvällen. Snabb, svalkande och sådär härligt sötsyrlig.
Recept av matkreatören Sofia Henriksson.
Tips! Vill man så går det nämligen lika bra att grilla vattenmelonen innan du lägger den i salladen. Det blir riktigt gott kan jag lova.
Vattenmelon- och jordgubbssallad med fetaost och mynta
Ingredienser
- 2 kg vattenmelon
- 300 g jordgubbar
- 75 g fetaost
- 1 kruka mynta
- 1 tsk flytande honung
- 1 lime, saften (eller mer efter smak)
- 60 g babyspenat
- svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Melonslush med lime och mynta





10 min
Vattenmelonslush – svalkande och gott





20 min
Sallad i burk till picknick





25 min
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min
Melon- och fetasallad





10 min
Sommarens fräschaste ta-med-mat
Mocktails – 7 recept på alkoholfria drinkar
Drinkar för dig som älskar aperol spritz

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar
Matchapulver – 5 tips på vad du kan göra med matcha
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Sommarmat: Bästa kokböckerna

Bjud på godaste vegomaten i midsommar
Goda sommarmaten
Tillfälliga restauranger sommaren 2021
Enkel och snabblagad lunch hemma
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten
Här är svenskarnas favoritkök
Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips
17 munsbitar som matchar nubben

Härliga sommarsmaker
Chapati – lättbakat indiskt tunnbröd





20 min
Pasta med mangold, parmesan och vitlök





20 min