Sommarmat: Bästa kokböckerna

Somriga bufféer och lyxiga drinkar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kommersiell text (läs mer här)

Vill du bjuda gästerna på något extra smaskigt i sommar?

På sommaren ska matlagningen gå snabbt, vara enkelt och riktigt gott.

Här får du tips och inspiration på nya rätter att servera på sommarens alla fester!

Jennys sommar

"Jennys sommar” är en given följeslagare i köket under årets varma månader när grillen tas fram. Förutom mängder av bra recept på grillmiddagar bjuder Jenny Warsén här på härlig midsommarmat, läskande drycker, svalkande efterrätter och gofika. Här hittar du dessutom förslag på picknickmat och hennes bästa tips på vad du kan göra med trädgårdens bär och frukter. Med sina välsmakande och rättframma recept har Jenny Warsén blivit en av landets mest populära matbloggare, ”Jennys sommar” är hennes femte kokbok efter succéer som ”Snabbt, gott och billigt”, ”Middagstipset” och ”Baka med godis”.

Till shoppen

Sommarmat på stora fat

”Sommarmat på stora fat” ger dig recept på enkel och god mat att bjuda på under de varma ljusa månaderna, då de spontana besöken och middagarna ofta blir fler. Spontana middagar, vänner svänger förbi på en fika, du går över till grannen och tar ett glas innan det är dags att knyta sig för natten. Här finns frukost- och brunchrätter som är lätta att multiplicera efter hur många gäster som råkat stanna över natten, luncherna som är enkla att slänga ihop när systern dyker upp med hela sin familj, fikorna som räcker till många även om sötsuget är större än vanligt, middagarna där det inte gör något om fikagästerna inte gått hem. Och snacksen till den där sista lilla skvätten som ska ner innan natten kommer. Mat som gör det lättare att umgås!

Till shoppen

Det godaste till grillat

Vad vore grillmiddagen utan alla goda tillbehör? Fantastiska primörer, färskpotatis, grönsaker, örter och bär som håller oss sällskap under hela grillsäsongen – alla dessa härliga ingredienser som får maten att lyfta till nya höjder. I den här boken hittar du både inspiration och recept på massor av gott och grönt, som röror, dippsåser, fräscha sallader, smarta allt i ett-rätter, trendiga recept på syrat och kimchi och ljuvliga snacks. Dessutom marinader, såser, glaze och rubs – så att det du lägger på grillen blir magiskt gott! Här finns klassiska tillbehör som tzatziki och hummus, men med en ny grönare twist. Kryddigt och smakrikt med massor av gröna tillbehör. Boken bjuder också på goda drinkar och härliga desserter för att avrunda middagen.

Till shoppen

Lisas sommarkök

På sommaren vill vi vara utomhus och äta mat som kräver minimalt med arbete. Och vi vill umgås. Lisa Lemkes somriga sällskapsmat är som gjord för detta. Härliga menyer för alla tillställningar – från vårens första grillmiddag till sensommarens sista picknick. Och allt däremellan. Naturligtvis kompletterat med sköna tillbehör. Det här är snygg, smart och supergod mat som får både gäster och värdfolk att slappna av och njuta.

Till shoppen

Tinas sommar

Nu är ”Tinas sommar” här, fullproppad med recept på jättegod mat som kan ätas på stranden, på verandan eller i trädgårdsbersån. Här finns bästa sommarfrullen, räkfrossa med allt därtill och strandhugg med grillat, sallader och oumbärliga såser och röror. Med Tinas härliga strössel av olika smaksättningar kan du lätt piffa upp och förnya sommarens alla kött- och fiskrätter, sallader och såser. Om du blir sugen på smörrebröd och glass med kokosboll och sylt på toppen à la Danmark, ta då en ”tura” över Sundet eller stanna hemma och laga danskt i ditt eget kök. Det söta till fikat eller efter middagen finns förstås också med, allt från dottern Elsies bullar, goda glassar och chokladdesserter till ljuvlig citronkola, sommarens rulltårta och annat med säsongens färska bär. Allt finns på härligt somriga bilder med både mat och Tina.

Till shoppen

Husmorsorna presenterar: Festmat

Det finns alltid en anledning till att fixa fest! Du får äta god mat, öppna en flaska vin och ha en fantastisk kväll med alla du känner – eller med någon speciell som bör firas lite extra. Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall har samlat sina läckraste recept på härlig festmat: smörgåstårtor, mat i bröd, snittar, stekar, grillat, lyxiga soppor och massor av annat som passar alla möjliga firanden. Du får dessutom vin- och öltips, roliga tester, serier och massor knep för att komma i rätt partystämning.

Till shoppen

Supergott och supersnabbt

Den smaksäkra tv-kocken och matskribenten Jessica Frej välkomnar er in i hennes kök där det varje dag lagas supergod mat, supersnabbt. Som alltid när Jessica lagar mat blir det färgglatt, generöst och inbjudande. Alla Jessicas enkla tips och trix får dig att glänsa i köket, varje dag. En perfekt gräddig sås till linguinen vägs upp med syrliga citroner och krispiga hasselnötter för perfekt balans. Söt marängsviss får sällskap av en syrlig rabarbercurd som gör att hela desserten känns lätt som en sommarnatt, trots att den innehåller både supersöta maränger och vispgrädde. Här finns bara enkla recept – Jessica använder så få ingredienser som möjligt och förenklar momenten så långt som det går. Middag, lunch eller mellanmål – i ”Supergott & Supersnabbt” finns alla recept man behöver för att hitta matglädjen i vardagen.

Till shoppen

Lomelinos glass

Upptäck hur underbart gott och överraskande enkelt det är att göra din egen glass! I Lomelinos glass finns gräddiga glassar, svala sorbeter, glassar med nötter och choklad och sommarens alla läskande frukter och bär. Här finns också floats, desserter, glasstårtor och tillbehör såsom såser och maränger. Recepten presenteras med Linda Lomelinos omisskännliga stil där sockersött möter sparsmakat vemod. Hennes underbara foton får det att vattnas i munnen och väcker ett begär som endast kan stillas av något svalkande. Linda Lomelino bjuder både på klassiska smaker i enkla recept som jordgubbsglass och världens enklaste glasstårta, och mer avancerade recept som körsbärsglass med rostad mandel och vit choklad, samt nyskapande spännande smaker som choklad- och portersorbet. Dessutom enkelt beskrivet för både glassmaskin eller bara rörd i bunke.

Till shoppen

Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Midsommarmat

Buffé

Mat

MER OM GODARE

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Kokböcker som hjälper dig att spara pengar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillmästarens bästa tips inför grillsäsongen

Äta ute - nya trenden istället för krogen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julens bästa kokböcker

Instagram-kontona som gör dig hungrig

Goda sommarmaten

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Spara tid och laga all mat i en form

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Pizzaugn: Bästa tipsen för att grilla pizza

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Tareq Taylors bästa kokböcker

Veganskt mat – direkt på grillen

Nostalgitripp: Populäraste rätterna från förr

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga italienskt: Här är allt du behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Expertens tips: ”Utgå från maten när du väljer vin”

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Sommarens fräschaste ta-med-mat

Välkommen till tv-kanalen Godare

Fem svenska fiskar att äta i sommar

”Jag är egentligen helt ointresserad av mat”

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Smarta köksprylar: 3 bra tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Picknickgrillar: Här är årets tips