Paj i foliepaket är perfekt till picknick.
Paj i foliepaket är perfekt till picknick.

Mästerkockens grillade sommarpaj

5 (1 röst)

Grillrecept

Smulpaj är den godaste efterrätten att äta i det gröna, om du frågar kocken Paul Svensson.

Här bjuder han på sitt bästa recept på grillad sommarpaj med blandade bär, grovriven choklad, mandel och vaniljsås.

Sommarbär-smulpaj med choklad, havre och mandel

  • Smulpajen

  • 400 g blandade bär, t ex vinbär, hallon och jordgubbar
  • 0.5 dl choklad, grovriven
  • 1 dl havregryn
  • 95 g smör, osaltat och rumsvarmt
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 dl socker
  • 1 msk maizena
  • 2 msk florsocker
  • Vaniljsås

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • 5 äggulor
  • 2 dl socker

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Grillad ananas med rosépeppar och apelsin

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Recept

Efterrätt

Paul Svensson

Pajrecept

Svenska recept

MER OM GODARE

Äntligen dags för grillkvällar

Alla kan grilla – schyssta tips

Grillad sallad med chorizo

45 min

Grillad ryggbiff – så lyckas du

45 min

Här är bästa recepten till grillen

Burrata med nektariner – oväntat gott!

4 min

Grillad hjärtsallad - perfekt till grillad mat

25 min

Grillad lax med kryddrub

30 min

Grillad grön sparris

20 min

Bästa tipsen för grillat kött

Tonfiskcarpaccio med blomkål och hallon

30 min

Bästa tipsen: Så grillar du grönt i sommar

Chorizo med paprikaröra och fetaost

30 min

Sommarvärme igen – då tänds grillen

Grillad banan med salt kolasås

30 min

Grilla fläskfilé – så blir den saftig och fin

30 min

Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips

Gröna grilltipset: Grilla avokadon

20 min

Grilla tonfisk – så blir den perfekt

20 min

Grilldags med lamm och ett glas rött

1 h

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

25 min

Grillad rödlök – fantastiskt gott

45 min

Grilla lax – så blir den helt perfekt

20 min

Prylarna som får grillen att glöda