Omelettmuffins på rester

Av: 

Aftonbladet

Ta vara på resterna och fixa goda omelettermuffins.
Ta vara på resterna och fixa goda omelettermuffins.

Middagstips

Att ta vara på rester är bra för både klimatet och plånboken. Och gott!

Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.

Omelettmuffins på rester

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • Rester av tex köttfärs, lax, spenat, tomat, ost, rivna grönsaker, potatis, ris, quinoa
  • ½–1 ägg per portion
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Lägg blandade rester i muffinsformar. Vispa ihop ägg, salt och peppar och häll över äggstanningen.
  2. Ugnsgrädda i 175 grader 10–20 minuter, tills muffinsen fått färg.
Publisert:

LÄS VIDARE

Världens enklaste jordgubbsglass

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

MER OM GODARE

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Thaimarinerad lax i tortillabröd

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Härlig husmanskost

Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Tortellinisoppa med spenat

15 min

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Sveriges godaste macka

Pasta med paprika och mortadella

1 h

”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”

Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong 

Tre goda rätter med fläskfilé

Spenat och valnötsrisoni med kyckling

45 min

Pizza amore! Så gör du en hjärtformad pizza

30 min

Kolasnittar med små kolabitar

30 min

Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare

40 min

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Maklobi – Så lagar du Tareq Taylors goda recept

2 h 25 min

Pasta med smak av pistasch

30 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Bifftaco i salladsblad

1 h

Laxburgare – magiskt god lax

30 min