Omelettmuffins på rester

Av: 

Aftonbladet

Ta vara på resterna och fixa goda omelettermuffins.
Ta vara på resterna och fixa goda omelettermuffins.

Middagstips

Att ta vara på rester är bra för både klimatet och plånboken. Och gott!

Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.

Omelettmuffins på rester

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • Rester av tex köttfärs, lax, spenat, tomat, ost, rivna grönsaker, potatis, ris, quinoa
  • ½–1 ägg per portion
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Lägg blandade rester i muffinsformar. Vispa ihop ägg, salt och peppar och häll över äggstanningen.
  2. Ugnsgrädda i 175 grader 10–20 minuter, tills muffinsen fått färg.
Publisert:

LÄS VIDARE

Världens enklaste jordgubbsglass

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

MER OM GODARE

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Thaimarinerad lax i tortillabröd

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Köttbullar med tre sorters peppar

45 min

Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta

50 min

Tareq Taylors goda chicken nuggets

1 h

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

45 min

Kreolskans gryta

50 min

Stekt fläsk med löksås

20 min

Marinerade lammkotletter med ratatouille

1 h

Billig och mättande mat för en tunn plånbok

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Pastagratäng med köttfärs

55 min

Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare

40 min

Sveriges godaste macka

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Sväng ihop en värmande soppa

Kolasnittar med små kolabitar

30 min

”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”

Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong 

Spenat och valnötsrisoni med kyckling

45 min

Tortilla tuna melt – smältande god

20 min