Omelettmuffins på rester
Att ta vara på rester är bra för både klimatet och plånboken. Och gott!
Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.
Omelettmuffins på rester
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- Rester av tex köttfärs, lax, spenat, tomat, ost, rivna grönsaker, potatis, ris, quinoa
- ½–1 ägg per portion
- Salt och peppar
Gör så här:
- Lägg blandade rester i muffinsformar. Vispa ihop ägg, salt och peppar och häll över äggstanningen.
- Ugnsgrädda i 175 grader 10–20 minuter, tills muffinsen fått färg.
Publisert:
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax
Thaimarinerad lax i tortillabröd
Ugnspannkaka med grönkål och ädelost
Kycklingfilé med rostat blomkålsmos
Köttbullar med tre sorters peppar





45 min
Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta





50 min
Tareq Taylors goda chicken nuggets





1 h
Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök





45 min
Kreolskans gryta





50 min
Stekt fläsk med löksås





20 min
Marinerade lammkotletter med ratatouille





1 h
Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Pastagratäng med köttfärs





55 min
Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare





40 min
Sveriges godaste macka
Pasta med paprika och mortadella





1 h
Sväng ihop en värmande soppa
Kolasnittar med små kolabitar





30 min
”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”
Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong
Spenat och valnötsrisoni med kyckling





45 min
Tortilla tuna melt – smältande god





20 min