Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

Av Godare

(27)

Vad tycker du?

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

Spenatcrêpes – de här läckert gröna crêpsen får sin färg och smak från spenat och basilika. Fyll med vitlöksdoftande svampstuvning och grillad halloumi.

Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dlBovetemjöl
  • 2 dlhavremjölk
  • 2 dlVatten
  • 65 gfärsk spenat
  • 0,5 krukaBasilika
  • 0,5 Salt
  • Smör , eller neutral olja

Vitlöksstuvad svamp

  • 400 gskogschampinjoner
  • 2 Schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dlsojagrädde, för matlagning
  • 2 mskTamarisoja, eller japansk soja
  • 1 tskvit balsamvinäger
  • muskotnöt
  • 1 nypachiliflakes
  • neutral olja
  • Olja, neutral
  • Salt och svartpeppar

Till servering

  • 200 ghalloumi

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp