En härlig cheesecake till efterrätt.
En härlig cheesecake till efterrätt.

Frisk och fräsch cheesecake

4,7 (6 röster)

Bakrecept

En cheesecake med smak av citron är en perfekt avslutning på en påskmiddag.
Toppa gärna med lite bär.

Citroncheesecake

  • Bottnen

  • 12 digestivekex
  • 60 g margarin eller smör
  • Fyllningen

  • 3 blad gelatin
  • vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 400 g färsk ost naturell
  • 1 dl lemon curd
  • 2 dl florsocker
  • 1 citron, saften

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

Hallon och apelsinsviss – Jessica Frejs recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Efterrätt

Amerikansk mat

MER OM GODARE

Läckra kladdkakor och cheesecakes

Frozen baileys- och vitchoklad cheesecake

45 min

Strawberry Mojito Cheesecake

30 min

Cheesecaketårta med hallon och vit choklad

1 h

Nötkladdkaka med chokladsmörkräm och blåbär

45 min

Halloncheesecake à la Charlotte Russe

1 h

Jordgubbscheesecake

40 min

Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri

30 min

Lättfryst passionsfruktscheesecake

30 min

Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden

1 h 30 min

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott

35 min

Vegansk oreocheesecake

30 min

Pajdeg – så blir den helt perfekt

15 min

Chokladbräck – enkelt och gott att göra själv

20 min

Påsktårta med lemon curd och grädde

2 h 40 min

Citronkaka – syrlig, söt och saftig

45 min

Hallonkaka – fantastiskt god

45 min

Johanna Westmans bästa baktips

Kakor – små och goda till fikat

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

1 h 30 min

Tigerkaka – så gör du steg för steg

1 h 20 min

Hasselstörar

2 min

Mandelmanns lavendelskorpor

45 min