Krydda upp brysselkålen med asiatiska smaker.
Krydda upp brysselkålen med asiatiska smaker.

Brysselkål – med asiatiska smaker

3,7 (16 röster)

Recept

Brysselkålen brukar dela folket i två läger. Den ena halvan som älskar de små kålhuvudena och den andra som avskyr dem. Men nu ska vi få över motståndarna på vår sida. Brysselkål med asiatiska smaker och sesamfrön kan ingen motstå.

Stekt brysselskål med asiatisk touche

  • Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk japansk soya
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Kålsallad med äpple och färska fikon

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Vegetarisk mat

Asiatisk mat

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

45 min

Saffransquinoa

30 min

Apelsindressad brysselkål

20 min

Läckra recept med mångsidig kål

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

50 min

Så fixar du det vegetariska julbordet

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Nudelwok med asiatiska smaker

25 min

Nudelsallad med asiatiska smaker

45 min

Asiatiska tacos med ryggbiff i sallatsblad

45 min

Sill med asiatiska smaker

20 min

Asiatisk biffsallad

40 min

Se våra mest gillade recept

Smörad spetskålsbuljong med friterad brysselkål

2 h

Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Wok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

30 min

Tortellini med brysselkål och parmesanost

20 min

Sojagravad lax – enkelt och gott

15 min

Nudlar med viltskav och svamp

30 min

Ramensoppa med shiitake och krispig tofufärs

3 h

Den perfekta dippsåsen – bara tre ingredienser

Dumplings med färs och ingefära

45 min

Fish tacos med asiatiska smaker

45 min

Gado-gado med strimlad omelett