Krydda upp brysselkålen med asiatiska smaker.
Krydda upp brysselkålen med asiatiska smaker.

Brysselkål – med asiatiska smaker

3,7 (15 röster)

Julen 2020

Brysselkålen brukar dela folket i två läger. Den ena halvan som älskar de små kålhuvudena och den andra som avskyr dem. Men nu ska vi få över motståndarna på vår sida. Brysselkål med asiatiska smaker och sesamfrön kan ingen motstå.

Stekt brysselskål med asiatisk touche

  • Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk japansk soya
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Jul

Julmat

Recept

Vegetarisk mat

Asiatisk mat

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Julkalkon – så blir den saftig och god

3 h 30 min

Så väljer du rätt ost till julbordet

Julens knasigaste överraskningar

Kokt hummer – enkelt med god äppelkräm

2 h

Mumma recept – så gör du den goda juldrycken

15 min

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

30 min

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

Rödkål – julens klassiska vegorätt

25 min

Pepparkaksdeg – så gör du den perfekta

10 min

Färgstark och smakrik rödkålssallad

20 min

Senapsgriljerad rotselleri

2 h 20 min

Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär

1 h 5 min

Fixa klassisk senapssill själv

1 h

Så fixar du dopp i grytan – snabbt och enkelt

Knäckbräck – knaprigt julgodis

1 h

Svensk jul – med smak från när och fjärran

Bjud på hemgjord snabbglögg

20 min

Så gör du vegansk ”sill”

1 h

Julköttbullar på två vis

45 min

Saffransrulltårta med lemon curd

30 min

Chokladfudge – julens godaste kola

30 min

Vegansk kola med pepparkakssmak

45 min

Festa på rester – skinka, lax och kavring

Läckra recept med mångsidig kål