Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön
Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön – en riktigt imponerande och vacker förrätt när du vill bjuda på det där lilla extra.
Tips: Gör vasslegranité av vasslen som blir över. Koka upp 1 del vassle, 1 del citronsaft och 1 del strösocker. Häll upp i en låg vid form och frys in plant. Ta ut då och då under infrysningen och rör runt för att få in luft. Skrapa upp granitén vid servering.
Recept ur boken ”Rädda maten!” av Paul Svenssons och Christofer Ekman.
Ingredienser
- 9 rödbetor
- 1 mskOlivolja
- Salt
- nymald svartpeppar
Hallonvinägrett
- 5 mskHallonvinäger, recept nedan
- Olivolja
- Salt
- nymald svartpeppar
Hallonvinäger
- 500 gHallon, färska eller frysta
- 1 lVitvinsvinäger
Färskost
- 1 lmjölk
- 1 dlvispgrädde
- 1 tskSalt
- 2 mskVitvinsvinäger
Till servering
- 2 dlfärskost
- 1 dlsolrosfrön