Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön

Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön – en riktigt imponerande och vacker förrätt när du vill bjuda på det där lilla extra.

Tips: Gör vasslegranité av vasslen som blir över. Koka upp 1 del vassle, 1 del citronsaft och 1 del strösocker. Häll upp i en låg vid form och frys in plant. Ta ut då och då under infrysningen och rör runt för att få in luft. Skrapa upp granitén vid servering.

Recept ur boken ”Rädda maten!” av Paul Svenssons och Christofer Ekman.

 Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön.

Ingredienser

  • 9 rödbetor
  • 1 mskOlivolja
  • Salt
  • nymald svartpeppar

Hallonvinägrett

  • 5 mskHallonvinäger, recept nedan
  • Olivolja
  • Salt
  • nymald svartpeppar

Hallonvinäger

  • 500 gHallon, färska eller frysta
  • 1 lVitvinsvinäger

Färskost

  • 1 lmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tskSalt
  • 2 mskVitvinsvinäger

Till servering

  • 2 dlfärskost
  • 1 dlsolrosfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön