Glassbomb med chokladtopping
Glassbomb med chokladtopping

Glassbomb med chokladtopping

4,4 (9 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Glassbomb – det är lite pyssel att använda glass och smält choklad men det blir både fint och fantastiskt gott. Recept ur Baka utan ugn av Camilla Hamid, My kitchen stories.

Glassen behöver stelna i kylen minst sju timmar, gärna över natten.

Glassbomber

  • Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl havregryn krav
  • 0.5 msk kallt kaffe, starkt och avsvalnat
  • Fyllning

  • 0.5 sats glasssmet, grundrecept
  • Grundrecept glass

  • 1 l glass
  • vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • Topping

  • jordgubbar, färska
  • 300 g mjölkchoklad
  • guldflingor, ätbara

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Baka utan ugn med Camilla Hamid

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Glass

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Lemon curd-glass

30 min

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Isglass med två olika smaker

20 min

Ananas libre

5 min

Goda återvinnarglassen

5 min

Bananglass – världens enklaste recept

10 min

Glace au four

1 h

Matchaglass – läckert grön och svalkande

20 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Blåbärsglass – med massor av blåbär

20 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Baka utan ugn med Camilla Hamid

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Hallon- och lakritspannacotta

40 min

Rabarberkompott – snabbt och gott

15 min

Lingonpannacotta

1 h

Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar

45 min

Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag

1 h

Lingon, vaniljglass och kola sås – en underbar kombo

25 min

En enkel och god dessert med aprikos – här är vårt recept

10 min

Rabarberpaj med marängtäcke

1 h 25 min

Hallonparfait med lakritsglaze

45 min

Kryddkokta päron, müsli och pannacotta

45 min