Formfranska, gott både nybakat och rostat.

Formfranska, gott både nybakat och rostat.

Foto: Fredrik Nylén

Formfranska – perfekt att rosta

3,7 (178 röster)

Bakrecept

Här är ett riktigt lättbakat bröd som passar perfekt som rostbröd.
– Brödet jäser endast en gång, så när du bakar det här brödet behöver du bara hitta på något annat skoj en timme, säger Fredrik Nylén.
Receptet nedan blir två bröd och är från Fredrik Nyléns bakbok ”Matbröd”.

Formfranska

  • Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 13 dl vetemjöl
  • Pensling och topping

  • ägg
  • vallmofrön, eller sesamfrön

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Baka ljuvligt doftande bröd med Fredrik Nylén

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Bröd recept

MER OM GODARE

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Baka bröd med Fredrik Nylén

Stekpannebröd – stompa

20 min

Valnötsbröd

1 h 40 min

Lantbröd på råg

2 h

Kalljästa rödbetsfrallor

1 h 15 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Kladdkakedammsugare – suget ökar

30 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Chokladmoussetårta med mandelbotten

1 h

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3 h 20 min

Örtbröd – enkelt och otroligt gott

20 min

Långjästa morotsfrallor

40 min

Så lyckas du med långjäst bröd

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min

Saffransfrallor – gula och doftande

1 h 10 min

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Mjölkchokladbiskvier med ljuvligt len fyllning

1 h 30 min

Filmjölkslimpa med solroskärnor

1 h 45 min

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Naanbröd – så bakar du de goda bröden

3 h 20 min

Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”