Svarta bönburgare med gruyèreost
3 h
Av: Johan Gunnarsson
Mer grönsaker och mindre kött – den gröna vågen sköljer över matlandet Sverige och de vegetariska alternativen når fler och fler.
Som vegetariska hamburgare till exempel.
För här kommer ett helt gäng recept på vegetariska burgare – och ett läckert bröd att använda som ett schyst fodral.
Gott, grönt och lyxigt med chipotlemajonnäs.
Fritera burgarna gyllenbruna och fina.
Toppa med en generös klick karamelliserad lökröra.
Låt burgarna vila i kylen en timme så håller de ihop bättre.
Det perfekta brödet till burgaren bakar du förstås själv.
”Ifrågasätt vad en burgare kan vara och gå loss på baljväxter, grönsaker, rotfrukter, svamp, ost eller vad du nu är sugen på.”
Det menar Martin Nordin, matprofil på Instagram, som både fotograferat och samlat sina favoritrecept i nya kokboken Gröna burgare.
– Det är bra för miljön om vi äter mindre kött. Det är väl den viktigaste anledningen till att jag själv lagar mer och mer vegetarisk mat, och till att intresset ökar, säger han till Sydsvenskan.
3 h
1 h 30 min
3 h
2 h
1 h 30 min
1 h 30 min
1 h 50 min
30 min
30 min
3 h
1 h 30 min
3 h
2 h
1 h 30 min
1 h 30 min
1 h 50 min
30 min
30 min