Massamancurry med rotfrukter och blomkål

Av Godare

(27)

Vad tycker du?

Massamancurry med rotfrukter och blomkål

I den här varianten av massamancurry med blomkål är jordnötssmör den hemliga ingrediensen, som gör grytan extra fyllig. Den kräver ingen större insats men blir otroligt värmande och god.

Recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.

Massamancurry med rotfrukter och blomkål

Ingredienser

  • 600 gPotatis
  • 200 gsötpotatis
  • 400 gBlomkål
  • 3 shalottenlök
  • 1 paprika
  • 1 spansk chili
  • 4 mskneutral olja
  • 6 mskröd currypasta, färdig eller egengjord
  • 1 kanelstång
  • 1 tskSpiskummin
  • 0,5 tskKardemumma
  • 8 dlKokosmjölk
  • 2 tskhimalayasalt
  • 2 mskkokossocker
  • 2 mskjordnötsmör

Topping

  • Jordnötter rostade
  • Salladslök
  • Kokosmjölk, valfritt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Massamancurry med rotfrukter och blomkål