Kokosglass
Kokosglass

Kokosglass med kexsmulor

3,7 (28 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Kokosglass. I Thailand använder man kokosmjölk på samma sätt som vi använder grädde i Sverige. I det här receptet används både och vilket ger en len och fin kokossmak. Recept ur Super tasty thai av Wichudaporn Chaiyasaeng.

Tid i frysen tillkommer till tillagningstiden. Utan glassmaskin, cirka 4 timmar.

Kokosglass

  • Ingredienser

  • 2 dl palmsocker, eller strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • Topping

  • 10 bragokex, grovt krossade
  • 30 g smör
  • Dekoration

  • ätbara blommor, kan uteslutas

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Godare glass

Hamid, Camilla

Godare glass

189,00 kr229,00 kr

Läs mer

Till shoppen

ANNONS EXTERN LÄNK

Glassmaskiner - Köp din glassmaskin hos bagarenochkocken.se

Bagaren & Kocken

LÄS VIDARE

Thailändsk mat när den är som godast

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Glass

Asiatisk mat

MER OM GODARE

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Mörk chokladglass

40 min

Lemon curd-glass

30 min

Matchaglass – läckert grön och svalkande

20 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

2 h

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Blåbärsglass – med massor av blåbär

20 min

Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop

10 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Isglass med två olika smaker

20 min

Chokladfudge med mandel och blåbär

20 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Piña Colada-paj

50 min

Thailändsk mat när den är som godast

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min

Vegansk pavlova med basilika och bär

4 h 15 min

Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott

35 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Godare glass med Camilla Hamid

Tarte Tatin med plommon

20 min