Äppelbakelser med vaniljkräm
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Äppelbakelser med vaniljkräm

Äppelbakelser med vaniljkräm

3,6 (22 röster)

Äppelbakelser med vaniljkräm – servera äppelkaka och vaniljsås i ett med den här läckra bakelsen. Recept ur Emma Brink Rasks bok Baka och spritsa.

Spritsa slalommönstrade rader från kant till kant på varje pajbit.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Spritsa slalommönstrade rader från kant till kant på varje pajbit.

1 portion i receptet ger 12 bakelser.

Äppelbakelser med vaniljkräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning

  • 4 äpplen, små
  • 2 msk farinsocker
  • 20 g smör
  • 2 tsk kanel
  • Pajdeg

  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl muscovadosocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering

  • oxalis

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK