Sjömansbiff med två sorters öl
Sjömansbiff – tillagad med både ljus öl och porter. Servera gärna med inlagd gurka, rårörda lingon eller gelé. En klassiker som passar utmärkt i matlådan.
Sjömansbiff
Ingredienser
- 6 hg innanlår, av nötkött
- smör
- 4 gula lökar
- 12 potatisar
- salt och svartpeppar
- 2 köttbuljongtärningar
- 1 flaska porteröl
- 1 flaska ljus öl
- 1.5 dl vatten, eventuellt
- 1 lagerblad
- persilja, hackad
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Ugnsstekt falukorv med potatismos





35 min
Fylld kalvschnitzel med gorgonzola





45 min
Mandelfisk – gratäng med potatismos





45 min
Citronköttbullar i tomatsås





45 min
Maklobi – Så lagar du Tareq Taylors goda recept





2 h 25 min
Kryddig halloumikebab med vitlökssås





15 min
Potatisbullar med broccoli och fetaostsås





30 min
Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta





50 min
Sötpotatistortilla med mynta och fårost





1 h 15 min
Grönpepparsås – så gott till biffen





30 min
Lyxig linsgryta med kyckling och cashewnötter





45 min
Pasta med paprika och mortadella





1 h
Ostfylld fläskrullad med stekta äpplen





45 min
Bakad potatis med läckra fyllningar





1 h
Laxfrittata med pepparrot





15 min
Pasta med lövbiff och champinjoner





30 min
Pasta med lax och citronsås





20 min
Kimchipannkakor – koreansk snabbmat





15 min
Tortilla tuna melt – smältande god





20 min
Tonfisklasagne med krämig ostsås





50 min
Tre goda rätter med fläskfilé
Spenat och valnötsrisoni med kyckling





45 min
Sväng ihop en värmande soppa
Kräftsoppa – len, kryddig och krämig





30 min