Kastrullkaka – snabb, god och enkel kaka som du snor ihop med det som finns hemma och bär som till exempel blåbär, röda och svarta vinbär eller björnbär. Recept ur kokboken ”Maten, livet och samtalen runt köksbordet” av Ebba, Amy och Helen von Sydow.
Maria, Helens arbetskamrat som ofta har fullt upp, har alltid tid att sno ihop en kaka. Hur gör hon, var vi många som undrade? Nu vet vi, här är receptet som bara kräver bär (vilka som helst) och fyra ingredienser du rätt säkert har hemma. Det blev genast en favorit hemma hos Ebba i Falsterbo, där hon varierar receptet med havregryn – och låter kakan vara kladdig som en kladdkaka. Mums!
Ingredienser
100 gSmör
2 dlströsocker
2 dlVetemjöl, Ebba brukar byta ut 1 dl mot havregryn
2 ägg
Smör, till formen
Ströbröd, till formen (kan ersättas med kokosflingor)
2 dlbär, t ex röda och svarta vinbär, björnbär, osv