Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter
Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter. En härlig sallad med blandade salladssorter och toppa med en riktigt god vinägrett blandad av olivolja, citronsaften och salt.
Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter
Ingredienser
- 1 salladshuvud, eller 1 kruksallad (litet)
- 1 ekblads- eller endivsalladshuvud , litet
- 1 frisésalladshuvud, endast de inre ljusa bladen
- rucola, en rejäl näve
- 2 salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 morötter
- 150 g sockerärter
- 2 bladselleristjälkar
- 15 körsbärstomater
- 2 msk pinjenötter
Dressing
- 4 msk olivolja
- 2 msk citronsaft, färskpressad
- 0.5 tsk salt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Vegetarisk lasagne – tre smakrika godingar
Rissallad med rostade grönsaker





45 min
Broccoligratäng – grönt är skönt





30 min
Paella loco med lax och räkor





Pastasallad med kyckling, fetaost och pesto





30 min
Bresaolaknyten med basilika och rostade pinjenötter





40 min
Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet





3 h 20 min
Nigeriansk kycklinggryta





1 h 30 min

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong

Blomkålssoppa av räddade grönsaker





30 min

Laga mat med räddade grönsaker
Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!
Sveriges godaste macka
En starkare hummus med morot – måste testas





1 h

Broccoli- och grön ärtsoppa





25 min

Så lagar du Årets rätt: Torskbiffar!
Allt du behöver veta om mat från Mellanöstern
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen
Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker
Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat
Auberginedipp och kaviardipp från Kreta
Sommarens fräschaste ta-med-mat
