Hallon ger en frisk och fräsch smak på den klassiska italienska desserten.
Hallon ger en frisk och fräsch smak på den klassiska italienska desserten.

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

3,9 (9 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Tiramisu är en riktig klassiker bland de italienska desserterna Här är en variant med hallon där du också kan byta marsalavinet mot flädersaft.

Servera i snygga lager i glas och toppa med några färska hallon.

Hallontiramisu

  • Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 0.5 dl florsocker
  • 200 g hallon, cirka
  • 2 msk marsalavin, eller flädersaft, koncentrerad
  • 1 lime, finrivet skal
  • savoiardkex
  • citronmeliss

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Allt du behöver veta om det italienska köket

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Hallon

MER OM GODARE

Så gör du klassikern päronhalvor i ugn

15 min

Efterrätter du fixar på ett kick

Hallon- och apelsinsviss

15 min

Knedle – annorlunda dessert med plommon

40 min

Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings

1 h

Cheesecake i glas med rabarberkompott

35 min

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Bananglass – världens enklaste recept

10 min

Melonslush med lime och mynta

10 min

Friterad pizzadeg med nutella

15 min

Fransk körsbärspudding

1 h

L’avventura - Vasastans Italienare

Fluffig chokladmousse på nolltid

Stekta äpplen med vaniljmascarpone

25 min

Karamelliserade popcorn – så gör du

20 min

Piña Colada-paj

50 min

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Nostalgitripp: Populäraste rätterna från förr

Kockparet: Mat är ju kärlek

Tonfiskcarpaccio med blomkål och hallon

30 min

Matcha pannkakor med hallon och pistage

30 min

Hallonrutor – enkelt och gott

50 min

Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm

1 h 20 min