Matiga våfflor med rom och rödlök

Publisert:
Mattiga våfflor.

Matiga våfflor är supergott till middag, lunch eller brunch. Detta receptet är extra lyxigt med rom och hackad lök.

Matiga våfflor

Portioner: ca 8 våfflor Tid: 30 minuter

Smet:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin

Topping:

  • 100 gram sikrom, löjrom eller stenbitsrom
  • 2 dl gräddfil
  • 60 gram hackad rödlök

Gör så här:

  1. Vispa ihop mjölet och vattnet till en jämn smet.
  2. Vispa grädden tjock. Blanda ner i mjölsmeten.
  3. Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite smör/margarin.
  4. Häll i en knapp deciliter smet och grädda gyllenbruna våfflor.
  5. Lägg de gräddade våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga längre.
  6. Toppa med gräddfil, rom och hackad lök.