Få bakverk är så goda som nybakade wienerbröd.
Få bakverk är så goda som nybakade wienerbröd.

Mandelmanns frasiga wienerbröd

4 (1 röst)

Marie Mandelmann utforskar sina danska rötter i programmet Mandelmanns gård på TV4. Resultatet blir en hel plåt med perfekt frasiga wienerbröd.
Fyll dem med klassisk vaniljkräm, mandelmassa och din favoritsylt. Ringla över glasyr för extra lyxig känsla.

  • Vaniljkräm

  • 0.5 vaniljstång
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk potatismjöl
  • Mandelmassa

  • 200 g sötmandel, eller mandelmjöl
  • 7 dl florsocker, eller mer
  • äggvita
  • Wienerbrödsdeg

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk, kall
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl, cirka
  • 200 g smör, kallt
  • Till pensling

  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning

  • 1 sats mandelmassa
  • 1 sats vaniljkräm
  • 1 dl hallonsylt
  • Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten, eller bärsaft från t.ex. hallon, körsbär, svarta vinbär (ger rosa färg).

Gör så här

LÄS VIDARE