Ingredienser
- 400 grödbetor
- 2 mskOlivolja
- 1 Lök, stor
- 1 Potatis, stor
- 1 morot
- 2 mskTomatpuré
- 1 lavkok, nötköttsfond eller kycklingbuljong
- 1 mskrödvinsvinäger, eventuellt sherryvinäger eller balsamvinäger
- timjankvistar
- 1 nypasocker
- salt och malen peppar
- gräddfil, till servering
- Dill , eller gräslök, till garnering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Visa 940 recept