Flan de huevo
Flan de huevo

Flan de huevo - en riktig favoritdessert

4,6 (21 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Flan de huevo – det knepiga är att undvika den där äggsmaken som det lätt blir om man inte rör om ordentligt och värmer för mycket. Men med det här receptet lovar jag att du kommer att smälta av lycka, säger Sveriges mästerkock 2020, Sofia Henriksson. Recept ur hennes kokbok Always hungry.

Flan de huevo

  • Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 msk strösocker
  • 5 dl mjölk, minst 3 %, gärna lantmjölk
  • Karamell

  • 0.66 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Garnering

  • färska bär

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Grattis Sofia Henriksson – Sveriges mästerkock 2020

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Sofia Henriksson – matkreatör

MER OM GODARE

Fira mor med en läcker 3-rätters meny

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min

Äggtoddy – krämigt god och söt dessert

10 min

Rabarberkräm – en älskad klassiker

20 min

Varma päron med ost

20 min

Isglass med två olika smaker

20 min

Blåbärsglass – med massor av blåbär

20 min

Vegansk pavlova med basilika och bär

4 h 15 min

Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

2 h

Citronpaj i portionsform

1 h

Matchaglass – läckert grön och svalkande

20 min

Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop

10 min

Chokladfudge med mandel och blåbär

20 min

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Mörk chokladglass

40 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Goda återvinnarglassen

5 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min